Építési műszaki ellenőr I-II. tanfolyam

Az építési műszaki ellenőr képzés célja:
Az építési műszaki ellenőr munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. Az építési műszaki  ellenőr az építési beruházások megvalósításában az építési-szerelési munka teljes folyamatában elősegíti és  ellenőrzi az építészeti műszaki terv betartását.
Kötelező építési műszaki ellenőrt megbízni a külön jogszabály szerint építési engedélyhez kötött építési  tevékenység esetén, ha
• az építőipari kivitelezési tevékenységet több vállalkozó kivitelező végzi,
• az építési beruházás a Kbt. hatálya alá tartozik,
• az építési beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy tárgyát képezi, illetve
• az építőipari kivitelezési tevékenység műemlékvédelem alatt álló építményt érint.
A 244/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet szerint műszaki ellenőri  tevékenységet csak az folytathat, akit a területi mérnöki kamara vagy a területi építész kamara a névjegyzékbe vett. Ennek feltételei:
• a 244/2006. (XII. 5.) Korm. rendeletben meghatározott szakmai feltételek teljesítése (iskolai végzettség és szakmai gyakorlat), és
• jogosultsági vizsga letételének, vagy a jogosultsági vizsga alóli mentességnek az igazolása. A jogosultsági vizsga letételétől a vizsgabizottság eltekint, ha az építési műszaki ellenőr az Országos Képzési Jegyzék szerinti építési műszaki ellenőri szakképesítéssel rendelkezik.

A bejegyzés kategóriája: Kereskedelmi, logisztikai tanfolyamok Pásztón
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.